Jacques Salome homeJacques SalomeJacques Salome intalnirJacques Salome Calendar de evenimentePortofoliu Jacques Salome Banca de ConversatieJacques Salome ArticoleJacques Salome E.S.P.E.R.E. Metoda espereJacques Salome ResurseJacques Salome Galerie fotoJacques Salome Link Jacques Salome Contact

 

 

 

 

VI. Relatia cu tine însuti

 • Si je m’écoutais je m’entendrais - Ed de l’Homme
 • Paroles à guérir - Ed Albin Michel.
 • Le courage d’être soi - Ed du Relié ou Pocket
 • Passeurs de vie - Ed Dervy ou Pocket
 • Contes à guérir, contes à grandir - Ed Albin Michel
 • Communiquer pour vivre - Ed Albin Michel
 • Conte à aimer, contes à s’aimer - Ed Albin Michel.
 • Lettres à l’intime de soi - Ed Albin Michel
 • Je mourrai avec mes blessures - Ed. Jouvence.
 • Les mémoires de l'oubli - Ed Albin Michel
 • Vivre avec soi - Ed de l’Homme
 • Car nous venons tous du pays de notre enfance - Ed Albin Michel.
 • L’enfant Bouddha - Ed Albin Michel
 • Minuscules aperçus sur la difficulté de se soigner - Ed Albin Michel
 • Et si nous inventions notre vie - Ed Le Relié
 • Contes d'errances, contes d'espérance - Ed Albin Michel
 • Pourquoi est-il si difficile d`etre heureux? - Ed Albin Michel
 • A qui ferasi-je de la peine si j`etais moi-meme? - Ed. Albin Michel

Traduse în limba româna :

"Si daca am fi noi insine, cine ar suferi?"

(A qui ferai-je de la peine si jetais moi-meme?)

Ed. Ascendent - 2009

carte

Prezentarea editiei in limba romana: "Pe cine as putea face sa sufere daca as indrazni sa fiu eu insumi? Daca mi-as asuma riscul de a ma simti bine, de a reusi, de a creste, de a ma desprinde? Cui trebuie sa ii demonstrez ca sunt altfel sau diferit de cel ce vor ceilalti sa fiu? Incercand sa raspund la aceste intrebari am invatat foarte multe despre mine" - Jacques Salome.

"De ce este atat de dificil sa fim fericiti?"

(Pourquoi est-il si difficile d`etre heureux?)

Ed. Ascendent - 2008

de ce

Prezentarea editiei in limba româna: “Fericirea, trebuie să ne reamintim acest lucru, este ca o lumina în cel mai întunecar colţ al fiinţei noastre.  Flacără mică şi fidelă, răbdătoare şi neschimbată, pe care este bine să o însufleţim în fiecare zi, să o adăpostim de furtună, să o apărăm de urgiile supărărilor sau de ploaia disperării. O luminită pe care fiecare dintre noi avem datoria să o protejăm faţă de reavoinţă, de gândurile negative, de otrava resentimentelor, de obiceiurile stricte. Fericirea este o cucerire permanentă asupra laşităţii, a descurajării sau a blocajelor. Fericirea este ca o mică flacără strălucitoare, curajoasă, preţioasă, magică şi misterioasă, existând în inima fiecăruia.”

Ce-ar fi daca ne-am inventa propria viata?

(Et si nous inventions notre vie?)

Ed. Curtea Veche - 2008

ce-ar fi

Prezentarea editiei in limba româna: Problemele de comunicare sunt adesea cauza nefericirii şi a singurătăţii noastre. Cum să-ţi dezvolţi intuiţia? Cum să în-drăzneşti să îi spui „nu“ persoanei iubite? Cum înveţi să păstrezi o relaţie importantă? Cum să te respecţi în fiecare zi? Autorul ne propune, bazându-se pe bogata sa experienţă în domeniul relaţiilor interumane şi pe numeroase exemple din viaţa reală, metode prin care ne putem reinventa viaţa, nu în funcţie de ceilalţi, ci de noi înşine şi de adevăratele noastre aspiraţii. Pentru fiecare situaţie şi întrebare, el sugerează piste şi experienţe noi ce ne vor ajuta să ne reconstruim propria viaţă, să fim mai fericiţi, oferindu-ne o extraordinară lecţie de viaţă şi de încredere.

Daca m-as asculta, m-as întelege

(Si je m’écoutais je m’entendrais)

Ed. Curtea Veche

Prezentarea editiei in limba româna: Pentru a comunica cu ceilalti trebuie sa stiu sa comunic cu mine însumi. Aceasta este ideea fundamentala a acestei carti. Ea ne învata un lucru esential: sa ne definim asa cum suntem în realitate, nici mai buni, nici mai rai. Adesea, în relatiile noastre familiale, de prietenie sau de iubire, suntem prinsi într-o capcana: fie ne acuzam pe noi însine de ceea ce nu merge în viata noastra, fie îi acuzam pe ceilalti. De vina sunt însa deficientele de comunicare. Avem nevoie sa întelegem mecanismele ce guverneaza comunicarea si relatiile cu ceilalti oameni pentru a dobândi mai multa seninatate si mai multa eficienta. Lucrarea de fata ne pune la dispozitie mijloacele practice pentru a deveni un partener mai bun pentru noi însine si pentru cei pe care îi pretuim.

 

Curajul de a fi tu însuti

(Le courage d’être soi)

Ed. Curtea Veche

Prezentarea editiei in limba româna: « Lucrarea cea mai emotionanta a lui Jacques Salomé ne introduce în arta de a comunica la nivelurile profunde ale constiintei, pentru a pune bazele unor relatii vii si armonioase cu sine si cu ceilalti. Pornind de la experienta personala si de la descoperirile cotidiene ale existentei sale, ne ofera câteva repere pentru a explora zonele de umbra ale personalitatii noastre, capcanele si neîntelegerile din relatia cu sine si cu ceilalti; a învata sa depasim înfrângerile, violentele si suferinta; a avea curajul de a merge mai departe. O carte de referinta pentru timpul prezent, când arta de a comunica este o necesitate a reusitei personale.
Pentru Jacques Salomé, comunicarea este stiinta de a trai. Un pod între spiritualitate si psihologie, « Curajul de a fi tu însuti» este o carte a dreptului omului de a trai mai bine printre ceilalti. »

Traind cu tine însuti

(Vivre avec soi)

Ed. Ascendent

Prezentarea editiei in limba româna: « A trai cu tine însuti înseamna o frumoasa aventura. Uneori este dificila, dar foarte stimulatoare, deoarece, pe parcursul ei, apar o multime de întrebari. Oare stim sa ne ascultam inconstientul? Ce importanta acordam propriilor noastre credinte? Suntem niste cetateni responsabili? Ce am vrea oare sa le transmitem, înainte de a muri, celor apropiati? »

 

 

 

Povesti pentru a vindeca, povesti pentru a creste

(Contes à guérir, contes à grandir)

Ed. Ascendent

Prezentarea editiei in limba româna: “Am descoperit în aceste povesti o prospetime, o emotie si o profunzime minunata. Sunt agrebile, revelatoare si, ascultându-le, m-am gândit la copiii aflati în dificultate si as fi vrut sa le povestesc unele dintre ele, care pareau scrise chiar pentru acei copii.
As vrea sa ofer aceste metafore atât de graitoare, în special parintilor, pentru a le deschide lumea interioara ascunsa, profunda si uneori plina de suferinta a copilului lor.
M-am recunoscut în mai multe dintre aceste povesti, pentru ca fiecare poate avea un ecou în fiecare dintre noi.” Sylvie Galland

 

 

 

Povesti pentru a iubi, povesti pentru a ne iubi

(Conte à aimer, contes à s’aimer)

Ed. Ascendent

Prezentarea editiei in limba româna: “Dupa cum am aflat deja, povestile ne ajuta sa ne vindecam. Prin ele se pot spune lucrurile nespuse, se pot descifra contradictiile, se pot vindeca ranile din trecut sau din prezent. Ne ajuta sa crestem, sa ne împlinim si sa fim în armonie cu noi însine. Fac posibila reconcilierea, în interiorul nostru, a diferitelor dimensiuni ale conditiei noastre umane, psihicul, corpul si spiritul, care uneori se dovedesc a fi în contradictie.
Contin cuvinte care ne învaluie, ne mângâie sau ne îmbratiseaza cu prietenie, ne propun asocieri de idei care clarifica lucrurile si ne trimit spre limitele imaginarului si ale realului” Jacques Salomé

 

 

Povesti despre rataciri, povesti despre sperante

(Contes d'errances, contes d'espérance)

Ed. Ascendent

Prezentarea editiei in limba româna: “Exista povesti pentru a râde sau pentru a plânge si altele, pentru a întelege, dincolo de suferinte, tacerea cuvintelor. Exista povesti care ne ajuta sa îmblânzim partea întunecata si secretele din trecutul nostru. Exista povesti pentru a întelege ceea ce este nespus si a ne reconcilia cu trecutul nostru si cu istoria noastra.
Cuvintele continute într-o poveste pot fi ca niste lovituri de gong care bat în cutia de rezonanta a imaginarului.
Continuând drumul început cu “Povesti pentru a creste, povesti pentru a ne vindeca”, apoi “Povesti pentru a iubi, povesti pentru a ne iubi”, volumul de fata, “Povesti pentru rataciri, povesti pentru speranta”, reprezinta pentru mine esentialul descoperirilor mele si al entuziasmului meu.” Jacques Salomé