Jacques Salome homeJacques SalomeJacques Salome intalnirJacques Salome Calendar de evenimentePortofoliu Jacques Salome Banca de ConversatieJacques Salome ArticoleJacques Salome E.S.P.E.R.E. Metoda espereJacques Salome ResurseJacques Salome Galerie fotoJacques Salome Link Jacques Salome Contact

 

 

 

III. Relatiile familiale

• Heureux qui communique - Ed Albin Michel
• Papa, maman écoutez moi vraiment –Ed. Albin Michel et J'ai Lu.
• Une vie à se dire - Ed de l’Homme.
• C'est comme ça ne discute – Ed Albin Michel.
• Vivre avec les miens - Ed de l'Homme
• Décourir la communication relationnelle dès l'enfance – Ed. Jouvence ( Kathleen GEERLANDT)

Traduse în limba româna :

Fericiti cei care comunica

("Heureux qui communique")

Ed. Ascendent

fericiti

Dispute, dialoguri surde, lipsă de comunicare: dezvăluind secretele “igienei relaţionale”, Jacques Salomé se lansează în abordarea acestor dificultăţi cotidiene care ne împiedică să ascultăm şi să ne înţelegem mai bine.
În această carte, un adevărat instrument de comunicare, autorul ne ajută pe fiecare dintre noi părinţi,copii, profesori să “se dezvolte mai bine în relaţiile cu cei apropiaţi, în relaţiile importante, care reprezintă seva existenţei noastre”. Într-un mod simplu, concret, în viaţa de zi cu zi.
Este o lucrare de referinţă pentru a ieşi din impasul comunicării cu sens unic şi a fi în sfârşit înţeles.

O viata pentru a vorbi despre noi insine

("Une vie a se dire")

Ed. Ascendent

o viata

În aceasta carte plina de umor si tandrete, Jacques Salomé foloseste stilul literar pentru a împartasi prin mijlocul unei fictiuni mai reale decât realitatea - cea a unui cuplu, Anne si Laurent - schimbarile personale pe care fiecare dintre ei le introduce în vietile lor pentru a continua sa se iubeasca si pentru a ramâne împreuna. Împartasind descoperirile, entuziasmul dar si revoltele si încercarile fiecaruia, avem confirmarea extraordinarei acurateti a învataturii transmise de catre acest formator în relatii umane. Iesirea din victimizare, accesul la mai multa autonomie, responsabilizarea, refuzul relatiilor toxice, descoperirea posibilitatii de a se iubi pentru a putea iubi în libertatea de a fi a fiecaruia.

Jacques Salomé ilustreaza astfel într-un mod concret, punând în scena persoane asemanatoare noua, dificultatile si reusitele practicarii în cotidian a metodei pe care el o preda de mai multi ani, metoda ESPERE, Energie Specifica Pentru o Ecologie Relationala Esentiala. Va prezentam o lucrare complexa, senina si ludica în care cititorii vor regasi toata poezia acestui autor apreciat si recunoscut în mai multe tari.

Mami, tati, ma auziti

("Papa, maman écoutez moi vraiment")

Ed Curtea Veche

Prezentarea editiei in limba româna: «Caci ei au propriile lor gânduri. Acesta ar putea fi laitmotivul unei carti care ne invita sa descoperim incredibila bogatie a limbajelor prin care copilul încearca sa se dezvaluie si sa se familiarizeze cu o lume plina de neprevazut si de pericole. În perioada primei copilarii, parintii si educatorii sunt pusi în fata unei varietati de limbaje nonverbale pe care trebuie sa le asculte, sa le recunoasca si sa încerce sa le înteleaga: gesturile, somatizarile sau simbolizarile. Când copilul are acces la exprimarea verbala, începe minunatul joc al transpunerii în cuvinte a trairilor si a emotiilor, al ascultarii si al recunoasterii copilului ca individualitate. Copilul are puterea magica de a se face auzit, de a ne întelege fara cuvinte, de a ne permite sa ne întoarcem la propria copilarie pentru a umple golurile de tristete si angoasa... trebuie doar sa îl ascultam.»

Traind cu cei apropiati

("Vivre avec les miens")

Ed Ascendent

Prezentarea editiei in limba româna: « Traind cu cei apropiati ne introduce în intimitatea cuplului si a familiei. Care dintre noi nu s-a întrebat macar o data care este sensul profund al iubirii si importanta unei relatii sexuale reusite? Cine nu a cunoscut sau nu a observat la cei apropiati lui schimbarea radicala produsa de o îndragostire la prima vedere, disperarea provocata de o separare sau uzura cotidianului? Cine nu a presimtit riscul inerent oricarei forme de atasament cand acesta devine prea puternic sau este tradat de o alta pasiune: barcile, prietenii, televizorul, si nu s-a întrebat cum trebuie sa reactioneze în astfel de cazuri? Se întâmpla de asemenea ca un cuplu sa devina o familie, sa se nasca unul sau mai multi copii. Cum sa îl primi pe acest copil, cum sa îl învatam sa îl ascultam si sa vorbim cu el, sa îl ajuta sa se dezvolte? Ce fel de valori sa-i transmitem ? Cum sa evitam sa ne facem prea multe griji pentru a-l lasa sa viseze în drum spre scoala, sa-si savureze gustarea de dimineata si sa se joace în libertate ? Trebuie sa fim deschisi în fata lumii pentru a iubi, dar sa fim inventivi pentru face iubirea sa dureze. »

Comunicarea relationala pe întelesul celor mici

("Décourir la communication relationnelle dès l'enfance")

Ed Ascendent

Prezentarea editiei in limba româna: “Cred ca aceasta carte va fi în asentimentul multor profesori, parinti si educatori, devenind în acelasi timp un manual practic pentru fixarea si aplicarea abc-ului unei comunicari dinamice si creative pentru toti cei implicati, într-un fel sau altul, în lumea copiilor.” Jacques Salomé