Jacques Salome homeJacques SalomeJacques Salome intalnirJacques Salome Calendar de evenimentePortofoliu Jacques Salome Banca de ConversatieJacques Salome ArticoleJacques Salome E.S.P.E.R.E. Metoda espereJacques Salome ResurseJacques Salome Galerie fotoJacques Salome Link Jacques Salome Contact

 

 

 

II. Relatiile de cuplu :

  • Parle moi … j’ai des choses à te dire - Ed de l’Homme.
  • Jamais seuls ensemble - Ed. de l’Homme
  • Aimer et se le dire - Ed de l’Homme (în colaborare cu Sylvie Galland)
  • Eloge du couple - Ed Albin Michel
  • Et si on en parlait… - Ed Jouvence.
  • Aimer c`est plus que vivre - Guy Tredaniel Editeur

Traduse în limba româna :

Vorbeste-mi am atâtea sa-ti spun

(Parle moi … j’ai des choses à te dire) -

Ed. Curtea Veche

Prezentarea editiei in limba româna: «În cartea de fata, autorul analizeaza motivele ce duc la dezintegrarea cuplurilor, demersul sau pune în lumina acele aspecte din viata de zi cu zi care nu au nimic amenintator în sine, dar care, repetate si amplificate, adaugându-se unele altora, vor constitui, de-a lungul vremii, o sursa reînnoita de slabire a unei relatii. Neîntelegerile mai mult sau mai putin deschise vor deveni adevarate obstacole în calea comunicarii dintre parteneri. Dar Jacques Salomé nu se multumeste cu explicarea esecului unei relatii, ci întretine speranta si ofera solutii pentru sporirea intimitatii, a cunoasterii de sine si a spontaneitatii. În viata unui cuplu este necesara crearea unei distante, a unui spatiu de negociere, în care sa poata fi recunoscute atât punctele comune, cât si deosebirile dintre parteneri. Legaturile de suflet nu sunt suficiente pentru a tine împreuna doua persoane. Comunicarea si recunoasterea diferentelor dintre parteneri îi va ajuta pe acestia sa se accepte unul pe celalalt în individualitatea lor si sa-si asume raspunderea pentru propria fericire. Numai astfel îsi vor putea continua viata în cuplu. Chiar si atunci când o relatie pare distrusa, nimic nu este înca pierdut, ne spune autorul.»

 

Singuratatea în doi nu e pentru noi

(Jamais seuls ensemble) - Ed. Curtea Veche

Prezentarea editiei in limba româna: « Aritmetica unui cuplu sfideaza legile aritmeticii. Înainte de a forma un cuplu, el si ea sunt doi. Dupa ce îsi spun juramintele de iubire, el si ea sunt unul, ca în povesti. Toti barbatii si toate femeile ar vrea sa ramâna asa. Însa ce se întâmpla în momentul în care ne dam seama ca suntem totusi doi, doi carora le plac aceleasi lucruri, însa în moduri diferite? Jacques Salomé este autorul unei aritmetici speciale a cuplului: 1 + 1 = 3. Mitul fuziunii, al contopirii, functioneaza doar o perioada de timp, în rest cei doi parteneri îsi pun în comun tot ceea ce au, bun sau nu, pentru a se alia si a construi o relatie. Relatia este cel de al treilea element al cuplului, este ceea ce construim împreuna din diferentele noastre ca barbati si femei, iar calitatea relatiei este cea care dainuie si ne permite sa ajungem pâna la NOI, fara a-l desfiinta pe EU. Ca orice demers de dezvoltare personala, si cel de fata prezinta oarecare risc, o afirma chiar autorul, mult mai mic, însa, decât cel al singuratatii în doi. »

Cum sa ne marturisim iubirea

(Aimer et se le dire) - Ed. Niculescu

Prezentarea editiei in limba româna: « Autorii si-au propus sa patrunda într-un univers complex, abordant, intr-o expunere simpla, comunicarea sexuala, având ca baza numeroasele marturisiri prezente la sfârsitul fiecarui capitol (limbajul corpului, al placerii,al dorintelor, al fricii, al imaginarului, al inconstientului, al sentimenutelor , al simturilor si cel divin »