Jacques Salome homeJacques SalomeJacques Salome intalnirJacques Salome Calendar de evenimentePortofoliu Jacques Salome Banca de ConversatieJacques Salome ArticoleJacques Salome E.S.P.E.R.E. Metoda espereJacques Salome ResurseJacques Salome Galerie fotoJacques Salome Link Jacques Salome Contact

 

 

 

 

BANCA DE CONVERSATIE

Va propunem sa va asezati o clipa…pe o banca. Sa va asezati gândurile intime si sperantele îndraznete, temerile tacute si confesiunile târzii, disperarile criante si dezmierdarile tandre pe aceasta banca…de conversatie. Este o banca unde companion îti va fi doar propria-ti umbra, iar noi te vom asculta fara arabescuri de complezenta, fara false încurajari sau blamari, ci invitându-te doar la dialogul cu tine însuti.

Impartaseste-ne cum ai întâlnit metoda E.S.P.E.R.E. si ce impact a avut ea asupra relatiilor tale inter si intrapersonale, destainuieste-ne daca ai avut bucuria sa-l cunosti pe Jacques Salome si spune-ne care este amintirea pe care ti-a lasat-o sau daca ai aflat acum prima data despre acest autor si metoda pe care ne-o propune, marturiseste-ne impresia care ti-au facut-o.

 

 

Iata ca Banca nostra de conversatie a avut un prim oaspete...sa-l primim impreuna:

 

"Metoda ESPERE pare sa fie o modalitate integratoare in coeziune deplina cu alte persoane prin respectarea unor principii cu o certitudine clara pentru interactiunea la nivel armonic atat a individului in sine cat si a microgpurilor din care acesta face parte. Pentru aceasta nazuintele noastre cele mai profunde devin scopuri in care o foarte importanta parte o au prietenii si persoanele care ne fac sa ne simtim mai atasati si sa ne unifice spiritul. Nivelul profund al metodei tine sa aduca la acelasi „nivel” interactiunea dintre oameni pentru ca acestia sa fie fericiti.
Metoda lui Jacques Salome pare una foarte interesanta, dar poate cu o aplicabilitate practica mult prea matura. Conditia educationala si unii factori perturbatori, precum violenta pot aduce ruperea armoniei individuale in intelegerea cu noi insine si ne pot duce pe o cale gresita. Atunci cand ne simtim singuri si nu avem parte de compasiunea si intelegerea unor altor persoane, atunci cand ne doare ceva si nimeni nu vrea sa ne asculte sau cand avem nevoie de ajutor si nimeni nu intelege integritatea sentimentelor noastre, se pun bazele unei persoane izolate. Metoda E.S.P.E.R.E combate oarecum aceasta situatie si rdiica gradul empatic al indivizilor comunicand in sfintenia unor principii care se pot regasii chiar si in biblie. Ea invoca in primul rand o filozofie foarte importanta: oamenii sunt facuti sa traiasca, sa se nasca si sa fie educati de catre societate, tocmai de aceea pentru a fi fericit individul are nevoie de societate si intelegerea celorlalti membrii, fara ca insa persoanele sa isi piarda autenticitatea. Comuniunea la nivel macroindividual se sugereaza prin respectarea acestor reguli de viata organizata. Totusi chiar si in urma utilizarii unei metode atat de complexe ca E.S.P.E.R.E nu toti indivizii se afla in „compatibilitate” cu acest mediu.Viata oamenilor este plina de prejudecati asa ca o schimbare de principii in ceea ce priveste E.S.P.E.R.E ar putea dura foarte mult timp.
Cand comunici in stilul gandirii de comuniune armonica (sau daca preferati E.S.P.E.R.E) te empatizezi nu doar cu tine insuti, ci si cu natura ta si Universul tau in care integrezi si alte persoane inafara de tine, incepi sa intelegi si sa simti fericire in sufletul tau tot mai mult si devii din ce in ce mai nepasator de griji daruiesti neconditionat iubire si la un nivel la fel de armonic totul se sincronizeaza .Metoda E.S.P.E.R.E alunga prejudecatiile si ura, lacomia si invidia si sentimentele cele mai negativiste si rele provocate de educatia familiala traditionala. Rezultatul unei astfel de sincronizari este o metoda de a intelege propriul tau Eu si sa ii dai ceea ce in mod inconstient isi doreste. Metoda E.S.P.E.R.E este o garantie a indeplinirii celei mai improtante valori ale vietii nevoia de existenta sociala.
De asemenea, metoda te ajuta sa iti formezi un propriu stil de a fi prin care in autenticitatea ta sa nu ai conflcite cu tine si totusi sa poti fi vazuta ca o entitate intr-un grup, fara a iti fi rusine cu cine esti. Alte limbaje inferioare precum starea de euforie nu dureaza decât o clipa si este o forma superficiala de fericire trecatoare. Metoda E.S.P.E.R.E incearca intr-o oarecare masura sa integreze crearea sufletului armonic si invierea spiritului luptator si bun al omului.Daca stiti cum este sa fiti tradata de persoanele dragi sau cel putin sa fi trait un moment de tensiune veti intelege ceea ce va zic. Nu de multe ori ne lasam cuprinsi de febra ratiunii si uitam sa comunicam cu sentimentul care este elementul de rezonanta individual in comunicarea E.S.P.E.R.E. Comunicarea sentimentala este o forma supercomplexa de dezvoltare a eului si cresterii multumirii pentru tine, asa ca incepe acum sa speri si sa te simti impacat cu tine insuti fiindca nu suferi de o boala si nu esti singur. Si chiar daca societatea nu te-a primit cu bratele deschise invata sa comunici prin E.S.P.E.R.E si sa te faci inteles sa spui despre tine si despre ce simti tu, nu sa fii un lup singuratic. "

Carus500

decembrie 2007